21/07/2024 21/07/2024 Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, στη Γλυφάδα. Πλήθος κόσμου ανέβηκε έως το σημείο όπου ήταν επιτρεπτή η πρόσβαση, καθώς, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (επιπέδου 4) εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων, ήταν κλειστό και αυτή τη φορά το μονοπάτι...
21 Ιουλίου, 2024 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2024 - 13:53

Με κατάνυξη ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στους πρόποδες του Υμηττού 

Διαδώστε:
Με κατάνυξη ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στους πρόποδες του Υμηττού 

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, στη Γλυφάδα. Πλήθος κόσμου ανέβηκε έως το σημείο όπου ήταν επιτρεπτή η πρόσβαση, καθώς, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (επιπέδου 4) εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων, ήταν κλειστό και αυτή τη φορά το μονοπάτι που οδηγεί στην Εκκλησία πάνω στο βουνό.

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και της συζύγου του Εύας Ντογιάκου – Παπανικολάου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δαφνούλας Χαρίση – Μπίλια και μελών της Δημοτικής Αρχής, τελέστηκε στις 19 Ιουλίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντωνίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» είχε ετοιμάσει τα καθιερωμένα κεράσματα και όλα ήταν γιορτινά και άρτια οργανωμένα. Η Δημοτική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας και η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ.) είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και βρίσκονταν επί ποδός για την περιφρούρηση του βουνού και την ομαλή και ασφαλή προσέλευση των πιστών.

Ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου και Αγίου Δημητρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων