17/07/2024 17/07/2024 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην επέτειο των σαράντα εννέα (49) ετών από την Μοναχική Κουρά του. Παρέστησαν πολλοί προσκυνητές, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε, για την ανιδιοτελή και καθοριστική για την...
17 Ιουλίου, 2024 - 13:43

Στην Άφησο τίμησε την επέτειο των 49 ετών από την Μοναχική του Κουρά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Διαδώστε:
Στην Άφησο τίμησε την επέτειο των 49 ετών από την Μοναχική του Κουρά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αφήσου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην επέτειο των σαράντα εννέα (49) ετών από την Μοναχική Κουρά του. Παρέστησαν πολλοί προσκυνητές, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε, για την ανιδιοτελή και καθοριστική για την πορεία της ενορίας προσφορά και διακονία του, τον Εφημέριο του Ναού, Ιατρό π. Γεώργιο Αθανασίου: «είναι ένας άνθρωπος που συνέδεσε την ζωή του με τον Ναό της Αγίας Μαρίνης, τόσο ως Ιεροψάλτης, ανιδιοτελώς, επί σειρά ετών και ως Κληρικός και πατέρας της ενορίας. Θεραπεύει τους ανθρώπους σωματικώς, κυρίως, όμως, ψυχικώς και πνευματικώς, με την ιερωσύνη του».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπική του επέτειο, της ρασοφορίας του, σε ηλικία 19 ετών, «σαν σήμερα, που έλαβα την μοναχική μου Κουρά και το όνομα Ιγνάτιος».

Μνημόνευσε τους αειμνήστους γονείς του, τον Ιερέα Μαρίνο και την Πρεσβυτέρα Θεοδώρα, που του γνώρισαν την εκκλησιαστική ζωή και έσπειραν μέσα του τον πόθο της αφιερώσεως, καθώς και στην πλειάδα των Κληρικών που περικοσμούν την κατά σάρκα πολυπληθή οικογένειά του. «Στον τόπο μας είμαστε σφιχτά συνδεδεμένοι με την Ορθοδοξία», τόνισε, «που είναι, πλέον, η μόνη ενοποιός δύναμη. Η πίστη μας ενώνει, μας ξεχωρίζει και μας δίνει την δύναμη να συνυπάρχουμε με όλους». Τέλος, ευχαρίστησε τους Ιεροψάλτες, που κόσμησαν την πανήγυρη, ενώ εξήρε το έργο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, από την οποία προέρχονται.

Ακολούθησε Τρισάγιο του μακαριστού πατέρα του Σεβασμιωτάτου, Ιερέως Μαρίνου Γεωργακοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων