26/08/2024 26/08/2024 Η Κόνιτσα και φέτος τίμησε την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο κέντρο της πόλεως της Κονίτσης, στον οποίο 23 Αυγούστου 2024, τελέστηκαν ο εόρτιος Εσπερινός μετά της Λιτανείας, και 24 Αυγούστου 2024 ο πανηγυρικός Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία...
26 Αυγούστου, 2024 - 7:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2024 - 7:50

Η Κόνιτσα τίμησε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Διαδώστε:
Η Κόνιτσα τίμησε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Η Κόνιτσα και φέτος τίμησε την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο κέντρο της πόλεως της Κονίτσης, στον οποίο 23 Αυγούστου 2024, τελέστηκαν ο εόρτιος Εσπερινός μετά της Λιτανείας, και 24 Αυγούστου 2024 ο πανηγυρικός Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και του ποιμενάρχου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από νωρίς κατακλύστηκε από πλήθος Προσκυνητών αλλά και επισήμων που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Κοσμά.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Κοσμά και έκανε παραλληλισμούς της εποχής που έδρασε ο Άγιος με την σημερινή εποχή, επισημαίνοντας την αποστασία των ημερών μας και την απεμπόληση όλων εκείνων των στοιχείων της παράδοσής μας που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν σταθερούς. Επεσήμανε τον λόγο του Αγίου Κοσμά «ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται», υπογραμμίζοντας πόσο επίκαιρο είναι και στις μέρες μας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως η Αγία μας Εκκλησία είναι αυτή που τιμά τόσο το σώμα όσο και την ψυχή του ανθρώπου, αποδίδοντας στο καθένα την ιδιαίτερη αξία του έχει.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως το παράδειγμα του Αγίου Κοσμά πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τον τρόπο που πρέπει και οι σημερινοί άνθρωποι να πορεύονται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων