18/10/2024 18/10/2024 Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της Έδεσσας, εορτάσθηκαν τα 112α Ελευθέρια της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία της εορτής και η Δοξολογία για τα Ελευθέρια...
18 Οκτωβρίου, 2024 - 20:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2024 - 20:04

112α Ελευθέρια της Έδεσσας και η εορτή του Πολιούχου της

Διαδώστε:
112α Ελευθέρια της Έδεσσας και η εορτή του Πολιούχου της

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της Έδεσσας, εορτάσθηκαν τα 112α Ελευθέρια της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία της εορτής και η Δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχε επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας, κ. Στέφανος, καθώς και ο ιερός κλήρος της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Εδέσσης, κ. Ιωάννης Τσεπκεντζής.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλεως τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας, ο οποίος παρέστη επίσης στην κατάθεση στεφάνων και στην καθιερωμένη Παρέλαση. Στον ιερό ναό προσήλθαν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονύσιος Σταμενίτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων