02/08/2024 02/08/2024 Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1 Αυγούστου, η υποδοχή αποτμήματος εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης. Το Ιερό Λείψανο (κτήμα της μακαριστής Καθηγουμένης Μακαρίας Μοναχής) εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος. Μετά την τελετή...
02 Αυγούστου, 2024 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 10:40

Η Σαντορίνη υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ

Διαδώστε:
Η Σαντορίνη υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1 Αυγούστου, η υποδοχή αποτμήματος εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Το Ιερό Λείψανο (κτήμα της μακαριστής Καθηγουμένης Μακαρίας Μοναχής) εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος. Μετά την τελετή υποδοχής, στην οποία συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και η πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της θαυματουργού ιεράς εικόνος Της, της «Ιεροσολυμιτίσσης», η οποία θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της προστάτιδος απάντων των Χριστιανών την οποία οφείλουμε να επικαλούμαστε με βαθύ αίσθημα μετανοίας αλλά και στο βίο του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς. Αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο της ελεύσεως της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της «Ιεροσολυμιτίσσης» στον Ιερό Ναό πριν από ένα ακριβώς έτος.

Προ της απολύσεως ο αιδεσιμολογιώτατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ιερού Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του στον Ιερό Ναό και για το γεγονός ότι εκόμισε το ιερό λείψανο.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προς διηνεκή ευλογία και αγιασμό των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων