03/09/2024 03/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 το εσπέρας, τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του εν Αιγίνης του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.   Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου. Προ της...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 20:51

Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 το εσπέρας, τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του εν Αιγίνης του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

 

Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον νέο προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεόκλητο Δήμου, για την πρωτοβουλία να ενθυμηθεί η οικεία Μητρόπολη αξιοχρέως τον διαπρεπή Ιεράρχη της, μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιεζεκιήλ, ο οποίος εκοιμήθη την 2α Σεπτεμβρίου 1953, τελώντας μνημόσυνο στη μνήμη του. Η συμβολή του Μακαριστού ήταν καθοριστική για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων