03/05/2024 05/05/2024 Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Αρκετοί πιστοί βρέθηκαν νωρίς στα κοιμητήρια, ανάβοντας τα καντήλια των κεκοιμημένων συγγενών τους και τελώντας τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους. Κατόπιν, φανερά συγκινημένοι, συμμετείχαν...
03 Μαΐου, 2024 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 1:05

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Περιφορά Επιταφίου στον Κοιμητηριακό Ναό της Αναστάσεως στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Περιφορά Επιταφίου στον Κοιμητηριακό Ναό της Αναστάσεως στη Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Αρκετοί πιστοί βρέθηκαν νωρίς στα κοιμητήρια, ανάβοντας τα καντήλια των κεκοιμημένων συγγενών τους και τελώντας τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Κατόπιν, φανερά συγκινημένοι, συμμετείχαν στην περιφορά του επιταφίου εντός του χώρου του κοιμητηρίου, κρατώντας την λαμπάδα τους και ψάλλοντας τα εγκώμια. Εξάλλου, η Αγία και Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, καθώς τότε κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Της λιτανείας του επιταφίου προΐστατο ο προϊστάμενος του Κοιμητηριακού ναού αρχιμ. Νικόλαος Παπαγεωργίου πλαισιούμενος από ιερείς της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Πριν την απόλυση ο π. Νικόλαος μετέφερε στους πιστούς τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων