30/08/2024 30/08/2024 Τα 112 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αφυπηρετούν με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, χθες, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, στο Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα του Α.Π.Θ., στη Θέρμη. Το Πανεπιστήμιο τίμησε τα μέλη του για την πολυετή προσφορά τους στην εκπαίδευση και την έρευνα, σε μια βραδιά αφιερωμένη...
30 Αυγούστου, 2024 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2024 - 13:30

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην τελετή του Α.Π.Θ. για τους Καθηγητές που αφυπηρετούν

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στην τελετή του Α.Π.Θ. για τους Καθηγητές που αφυπηρετούν

Τα 112 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αφυπηρετούν με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, χθες, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, στο Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα του Α.Π.Θ., στη Θέρμη.

Το Πανεπιστήμιο τίμησε τα μέλη του για την πολυετή προσφορά τους στην εκπαίδευση και την έρευνα, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην αναγνώριση του έργου τους. Στην τελετή παρέστη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Χαράλαμπου Φείδα, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την προσφορά τους όλα τα μέλη του ΑΠΘ που αφυπηρετούν, ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε όλους και όλες εσάς που αγωνιστήκατε όλα αυτά τα χρόνια για να κάνετε το ΑΠΘ μεγάλο, σημαντικό και αναγνωρίσιμο διεθνώς». Ακολούθως αναφέρθηκε στην επαγγελματική πορεία ενός μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, η οποία καθορίζεται από δύο σημαντικά ορόσημα: την ανάληψη καθηκόντων και την αφυπηρέτηση. «Η ανάληψη καθηκόντων χαρακτηρίζεται από την προσδοκία για επιτυχία, αλλά και από την αγωνία για το άγνωστο που φέρνει ο νέος κύκλος που ανοίγει ενώ η αφυπηρέτηση συνοδεύεται συχνά από μία μελαγχολία και ίσως από ένα αίσθημα ανεκπλήρωτου, καθώς κλείνει απότομα ένας κύκλος ζωής γεμάτος εμπειρίες και προσφορά» τόνισε ο κ. Πρύτανης και πρόσθεσε «Πρόκειται για εμπειρίες με συναδέλφους και συνεργάτες, φοιτητές και φοιτήτριες που δεν γνωρίζουν βαθμίδα και ιδιότητα, εμπειρίες που χτίζονται με τα χρόνια μέσα από συνεργασίες και την εκπαιδευτική διαδικασία, εμπειρίες που ορίζονται από τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται. Πρόκειται για μία σταδιοδρομία που ορίζεται από το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο που αφήνετε πίσω σας».

Ο κ. Πρύτανης σημείωσε πως ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη αποδίδεται σε όσους έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ζωή, την έρευνα και τη διδασκαλία, προκειμένου να υπηρετήσουν το ίδρυμα από θέσεις ευθύνης τονίζοντας πως η εκδήλωση τιμής αποτελεί μια ελάχιστη ανταπόδοση για την προσφορά τους στην παιδεία.

Τέλος, ο κ. Πρύτανης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολλοί από όσους και όσες αφυπηρετούν θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στο πανεπιστήμιο μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας ή θα επιλέξουν νέες δραστηριότητες, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ανάπτυξη του ΑΠΘ και στην εξέλιξη των φοιτητών.

Διαβάστε επίσης: Πέντε Καθηγητές αποχωρούν από τη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους

Πηγή: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων