Διαδικτυακή εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Θηβών
Διαδικτυακή εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών συνδιοργάνωσαν σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, και τη συμμετοχή των σχολείων του Νομού.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ανοίγοντας την εκδήλωση εξέφρασε την εκτίμησή του για τον αγώνα των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων για την εκπαίδευση της νεότητας. Κατόπιν, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους μαθητές και με αφορμή αυτό ανέπτυξε τρία σημεία τονίζοντας τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στην αξία και τη σημασία του ανθρωπίνου προσώπου, το σεβασμό τους στην επιστήμη και τις γνώσεις τους για την αρχαία ελληνική παιδεία.
Επίσης, ανέφερε ότι θέλει να είναι κοντά στα σχολεία αλλά οι συνθήκες που επικρατούν τα δυο τελευταία χρόνια με την πανδημία τους έχουν απομακρύνει, όμως είναι δεδομένο ότι η Τοπική μας Εκκλησία και ο ίδιος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε οτιδήποτε μπορούν να βοηθήσουν, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα να συναντήσει από κοντά μαθητές και καθηγητές. Και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και πρόοδο στους μαθητές προτρέποντάς τους να αντλούν μηνύματα από το ανεξάντλητο πνευματικό μεταλλείο των Τριών Ιεραρχών. Επίσης, ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Λάμπρο Κούτσικο, καθώς και τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο.
Στη συνέχεια ο κ. Κούτσικος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον ομιλητή, απευθυνόμενος στους μαθητές αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Τοπική μας Εκκλησία με τις δομές της συνεχίζοντας το έργο των Τριών Ιεραρχών και τους προέτρεψε να κάνουν πράξη τα διδάγματα των Τριών Ιεραρχών και της Εκκλησίας.
Κατόπιν, μίλησε ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ξεκίνησε το λόγο του τονίζοντας ότι η Θήβα είναι ο τόπος που γεννήθηκαν τα ελληνικά γράμματα, αφού η σύγχρονη επιστήμη έχει καταλήξει ότι το αλφάβητο που έχουμε και γράφουμε γεννήθηκε στη Θήβα. Και αναφέρθηκε στους Τρείς Ιεράρχες, καθώς και στη συμβολή τους στη σύζευξη του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι κουβαλάμε από τη μια τον Ελληνισμό και από την άλλη την Χριστιανική Παράδοση που ενώνονται στις πλάτες μας και αυτή τη σκυτάλη που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας οφείλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Και έκλεισε το λόγο του ευχόμενος σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς: «Χρόνια πολλά».
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.