26/08/2024 26/08/2024 Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2024 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά Στειρίου τελέστηκε Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο και Θεόφορο Λουκά για την θαυματουργική διάσωση της Μονής από την καταστροφική πυρκαγιά του περσινού Αυγούστου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από τον Καθηγούμενο της...
26 Αυγούστου, 2024 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2024 - 14:51

Ιερά Παράκληση για την θαυματουργική διάσωση της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά από την πυρκαγιά

Διαδώστε:
Ιερά Παράκληση για την θαυματουργική διάσωση της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά από την πυρκαγιά

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2024 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά Στειρίου τελέστηκε Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο και Θεόφορο Λουκά για την θαυματουργική διάσωση της Μονής από την καταστροφική πυρκαγιά του περσινού Αυγούστου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδη και τους Πατέρες της Μονής και πιστούς που τιμούν και ευλαβούνται τον Όσιο και επισκέπτονται το Μοναστήρι του.

 

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στην πυρκαγιά, που ξέσπασε ένα χρόνο πριν, στις 23 Αυγούστου 2023, ανήμερα της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αφού με το άκουσμα του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς βρέθηκε αμέσως στο Μοναστήρι προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά μαζί με τους πυροσβέστες και έζησε την αγωνία να μην επεκταθεί στο μοναδικής αξίας Καθολικό, τον Ναό της Παναγίας και τους άλλους Ναούς της Μονής αλλά και σε όλο το Μοναστηριακό Συγκρότημα, που αποτελεί χριστιανικό μνημείο παγκοσμίου ακτινοβολίας, το οποίο αριθμεί 11 αιώνες ζωής και μαρτυρίας.

Ο Σεβασμιώτατος δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό και ευχαρίστησε τον ακοίμητο φύλακα και ιδρυτή της Μονής Όσιο και Θεοφόρο Πατέρα Λουκά για την διάσωση του Μοναστηριού, του ανεκτίμητου αυτού θησαυρού πίστης και πολιτισμού, ώστε να συνεχίσει την ακτινοβολία του στα πέρατα της οικουμένης και στο διάβα των αιώνων μέχρι της συντέλειας του κόσμου, όπως ο ίδιος ο Όσιος προφήτευσε πριν την κοίμησή Του:

«μέλλει γάρ τῷ Θεῷ λόγοις οἷς αὐτός οἶδεν ἀρρήτοις δοξάσαι τόν τόπον, ἄχρι γοῦν καί τῆς συντελείας πλήθους τῶν πιστῶν ἐνταῦθα συνερχομένων καί τό ἐκείνου θεῖον ὄνομα δοξαζόντων».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων