12/08/2024 12/08/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας την Ζ΄ Ματθαίου 11 Αυγούστου 2024. Στο σύντομο κήρυγμά του, κατά την ώρα του «Κοινωνικού», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα διδάγματα της Ευαγγελικής περικοπής της...
12 Αυγούστου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2024 - 15:05

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας την Ζ΄ Ματθαίου 11 Αυγούστου 2024.

Στο σύντομο κήρυγμά του, κατά την ώρα του «Κοινωνικού», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα διδάγματα της Ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας των δύο τυφλών από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, σημειώνοντας ότι ο Χριστός εισήκουσε την αγωνιώδη κραυγή των δύο τυφλών και τους θεράπευσε, καί ότι η πίστη είναι απαραίτητη προϋπόθεση και η μεγάλη δύναμη για να επιτελεσθεί το θαύμα της θεραπείας, γι᾿ αυτό και τους ρώτησε «Πιστεύετε ότι δύναμαι τούτο ποιήσαι» και εκείνοι απάντησαν καταφατικά.

Επίσης τόνισε ότι ο Κύριος έδωσε την εντολή στους δύο θεραπευμένους τυφλούς όσο και στον πρώην δαιμονισμένο και κωφό που επίσης θεράπευσε να μην δημοσιοποιήσουν τη θεραπεία τους και να μην διατυμπανίσουν το θαύμα, καθώς σκοπός του είναι να θεραπεύει τον πάσχοντα άνθρωπο που με πίστη επιζητεί τη θεραπεία και τη λύτρωσή του.

Επεσήμανε ακόμη ότι για να έχει αποτέλεσμα η προσευχή μας πρέπει να είναι συνεχής, επίμονη, καθαρή και θερμή, όπως των δύο θεραπευμένων τυφλών. Τέλος, ευχήθηκε εγκάρδια ο Κύριός μας Ι. Χριστός, με τις ακοίμητες πρεσβείες της Παναγίας Μητρός του, να απελευθερώσει όλους μας από την πνευματική τύφλωση και αναπηρία που συχνά επικαλύπτει τις ψυχές μας.

Πριν την Απόλυση τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο (συναπάντημα) υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Μαρίας Κων. Μαζωνάκη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξιούχος Εφημέριος Αιδεσ. Πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός, ο Εφημέριος και Προϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Φυγετάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων