23/09/2024 23/09/2024 Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα. Την ακολουθία του Εσπερινού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Γερμανοί μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης Ντίσελντορφ και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο...
23 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2024 - 20:01

Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος υποδέχθηκε Γερμανούς μαθητές και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος υποδέχθηκε Γερμανούς μαθητές και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα. Την ακολουθία του Εσπερινού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Γερμανοί μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης Ντίσελντορφ και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Φιλοκτήτης Τζαράκης, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την ανταπόκρισή του να υποδεχθεί τους μαθητές από τη Γερμανία, τους οποίους φιλοξενούν στα σπίτια τους μαθητές από την Ιεράπετρα. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος καλωσόρισε τους μαθητές και τους μίλησε για την ιστορία της Μητροπόλεως αλλά και για την πλούσια ιστορία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, του πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού, που επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος Αιδεσιμολ. πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και οι συνεργάτες του. Στο τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε στους μαθητές αναμνηστικά κάρτ ποστάλ των σημαντικών ιστορικών μνημείων, φορητών εικόνων και τοιχογραφιών της Ιεράς Μητροπόλεως, και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους και η παραμονή τους στην Ιεράπετρα να είναι γόνιμη και δημιουργική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων