15/08/2023 15/08/2023 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού και Αγίου Όρους. Το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε η ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού και των Εγκωμίων της Υπεραγία Θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς, όπου εκεί βρέθηκε θαυματουργικά η εικόνα της Παναγίας όταν εμφανίστηκε στη γιαγιά γερακίνας...
15 Αυγούστου, 2023 - 18:42

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού

Διαδώστε:
Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού και Αγίου Όρους.

Το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε η ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού και των Εγκωμίων της Υπεραγία Θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς, όπου εκεί βρέθηκε θαυματουργικά η εικόνα της Παναγίας όταν εμφανίστηκε στη γιαγιά γερακίνας το 1860 και που εκλάπη μετά το 1978, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας προς ευλογία των πιστών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς, τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Ιγνάτιο Ριγανά και ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης Ιερισσού.

 

Φωτογραφίες Μυροβλήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων