30/07/2024 30/07/2024 Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονα τέλεσε στο Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου του Κρυονερίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Συλλειτουργοί του ήταν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας και άλλοι ιερείς, όπως και ο διάκονός του π. Άγγελος Μιχαλόπουλος. Με αφορμή τον στίχο «ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε...
30 Ιουλίου, 2024 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2024 - 21:50

Πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής

Διαδώστε:
Πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονα τέλεσε στο Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου του Κρυονερίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Συλλειτουργοί του ήταν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας και άλλοι ιερείς, όπως και ο διάκονός του π. Άγγελος Μιχαλόπουλος.

Με αφορμή τον στίχο «ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εντολή της αγάπης με παραδείγματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη αλλά και από την ζωή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέως από πολλές ενορίες της ευρύτερης περιοχής τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, στην οποία συμμετείχε πλήθος λαού και επισήμων.

Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, η Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής κα Βασιλική Καβαλλάρη, η Αντιδήμαρχος Διονύσου κα Λαμπρινή Νούση, ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Διονύσου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου κα Μαρία Ανδριανοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου κ. Ιωάννης Καλαφατέλης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νικόλαος Μπέτης, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Την ευθύνη του συντονισμού της πανηγύρεως είχε ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας και εφημέριος Πρωτ. Πέτρος Θεοδοσίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων