18/01/2023 18/01/2023 Τα Ιωάννινα τίμησαν τον προστάτη Άγιό τους, τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου. Το απόγευμα της ίδιας...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 8:47

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη λιτάνευση του Πολιούχου των Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη λιτάνευση του Πολιούχου των Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα τίμησαν τον προστάτη Άγιό τους, τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, όπου τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θαυμακού κ. Ιακώβου και Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό συλλείτουργο στον φερώνυμο Ιερό Ναό επί της πλατείας Πάργης. Του εόρτιου Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος συλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική Περικοπή αναλύοντας τα λόγια του Κυρίου προς τους μαθητάς του.

Παρευρέθησαν η πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της πόλεως καθώς και πλήθος κόσμου που έσπευσε να τιμήσει τον Φουστανελά Άγιο.

Πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων 

Διαβάστε επίσης: 

Οι Εύζωνες τιμούν τον Προστάτη τους, Άγιο Γεώργιο τον “Φουστανελα”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων