08/07/2024 08/07/2024 Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της ενορίας των Καλιάνων Κύμης. Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά Αλιβερίου, ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος, εφημέριος Διρρευμάτων οι Πρεσβύτεροι Ιωάννης Μπατής εφημέριος...
08 Ιουλίου, 2024 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 12:15

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της ενορίας των Καλιάνων Κύμης.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά Αλιβερίου, ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος, εφημέριος Διρρευμάτων οι Πρεσβύτεροι Ιωάννης Μπατής εφημέριος Καλημεριάνων Χρυσοβαλάντης Κουνέλης εφημέριος Πύργου – Καλιάνων Κύμης και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Κυριακής.

Την επομένη ημέρα Κυριακή 7 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Κύμης με συνιερουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολογιότατο Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο εφημέριο του Ιερού Ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ανδρείας γυναικός μέσα απο τον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Κυριακής.

Φωτογραφίες: Μαρία Βυζανιάρη/ Ιωάννης Μπιμπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων