25/06/2024 25/06/2024 Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.  Το εσπέρας του Σαββάτου στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Κύμης τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων απο ενορίες της...
25 Ιουνίου, 2024 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2024 - 11:12

Η Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου. 

Το εσπέρας του Σαββάτου στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Κύμης τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων απο ενορίες της Κύμης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή της Πεντηκοστής τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτατάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Την Δευτερα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίας Τριάδος Κύμης τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή. Επίσης την επιμέλεια της πανηγύρεως του ιερού ναού είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων