14/03/2021 14/03/2021 Με ιδιαίτερη κατάνυξη αλλά χωρίς την συμμετοχή πιστών λόγω των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε την Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός επί τη ενάρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προεξάρχοντος εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Ο κ. Σεραφείμ...
14 Μαρτίου, 2021 - 22:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 22:09

Ο Α’ κατανυκτικός Εσπερινός στον Αγ. Αθανάσιο Κύμης

Διαδώστε:
Ο Α’ κατανυκτικός Εσπερινός στον Αγ. Αθανάσιο Κύμης

Με ιδιαίτερη κατάνυξη αλλά χωρίς την συμμετοχή πιστών λόγω των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε την Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός επί τη ενάρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προεξάρχοντος εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ απέδωσε όπως τον διακατέχει ο φιλακόλουθος ζήλος του με μελωδική κατάνυξη και απλότητα τους κατανυκτικούς ύμνους του εσπερινού της συγνώμης πλαισιούμενος απο τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Στάμου.

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό ιερούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή επίσης με την συμμετοχή τους συμπροσευχήθηκαν οι ιερείς από τις ενορίες της Κύμης.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε και ευχήθηκε καταλήλως για την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.
Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων