16/06/2024 16/06/2024 Εκδήλωση λήξης των Μαθημάτων Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο Νεανικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας. Κατά την εκδήλωση δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους μαθητές και μαθήτριες, όλων των ηλικιών, και εκτέθηκαν έργα που εποίησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος υπογράμμισε την σημασία των ιερών εικόνων...
16 Ιουνίου, 2024 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2024 - 10:56

Εκδήλωση λήξης των Μαθημάτων Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Διαδώστε:
Εκδήλωση λήξης των Μαθημάτων Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Εκδήλωση λήξης των Μαθημάτων Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο Νεανικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας.

Κατά την εκδήλωση δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους μαθητές και μαθήτριες, όλων των ηλικιών, και εκτέθηκαν έργα που εποίησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος υπογράμμισε την σημασία των ιερών εικόνων και της τέχνης της αγιογραφίας, αναφέρθηκε στην μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της Καστοριάς και προέτρεψε τους μαθητές να καλλιεργούν το χάρισμά τους, ώστε κάποιοι από αυτούς να εξελιχθούν σε καλούς αγιογράφους. Ευχήθηκε δε να έχουν την ευλογία των Αγίων που αγιογραφούν.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το ενδιαφέρον του ιδίου και της Ιεράς Μητροπόλεως προς το Μάθημα Αγιογραφίας, ενδιαφέρον που εκφράζεται με την παραχώρηση του άνω ορόφου του Νεανικού Κέντρου για την δραστηριότητα αυτή.

Επίσης, ευχαρίστησε τον παρόντα υπεύθυνο νεότητος Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά, τον υπεύθυνο της Σχολής Αγιογραφίας π. Γεώργιο Χουζούρη για το σημαντικό του έργο και την βοηθό του κ. Θεανώ Τριανταφυλλίδου και πρότεινε η επόμενη χρονιά της Σχολής να αρχίσει με έκθεση των έργων των μαθητών την ημέρα του αγιασμού έναρξης.

Μετά την επίδοση των βεβαιώσεων, ο Σεβασμιώτατος και οι γονείς ξεναγήθηκαν στην μικρή έκθεση με τα έργα των μαθητών και παρετέθη κέρασμα στα παιδιά και τους παρόντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων