22/08/2024 22/08/2024 Ήδη από τις 15 Ιουλίου 2024 η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης των βυζαντινών ναών της πόλεώς μας έχει μεριμνήσει να παραμένουν ανοικτοί προς τους προσκυνητές και επισκέπτες τέσσερεις προς το παρόν βυζαντινοί ναοί της Καστοριάς και συγκεκριμένα: Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανάσιου του Μουζάκη, ο Ιερός Ναός Αγίων Τριών Ομονοίας, ο Ιερός...
22 Αυγούστου, 2024 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 10:23

Μητρόπολη Καστορίας: Ανοικτοί Ιεροί Ναοί σε συνεργασία με τη Σ.Α.Ε.Κ Καστοριάς

Διαδώστε:
Μητρόπολη Καστορίας: Ανοικτοί Ιεροί Ναοί σε συνεργασία με τη Σ.Α.Ε.Κ Καστοριάς

Ήδη από τις 15 Ιουλίου 2024 η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης των βυζαντινών ναών της πόλεώς μας έχει μεριμνήσει να παραμένουν ανοικτοί προς τους προσκυνητές και επισκέπτες τέσσερεις προς το παρόν βυζαντινοί ναοί της Καστοριάς και συγκεκριμένα: Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανάσιου του Μουζάκη, ο Ιερός Ναός Αγίων Τριών Ομονοίας, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κασνίτζη, ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Απόζαρι (και από 1 Σεπτεμβρίου και ο Ιερός Ναός Παναγίας Κουμπελίδικης).

Την εξυπηρέτηση προς τους επισκέπτες έχουν αναλάβει τέσσερεις σπουδάστριες της Σ.Α.Ε.Κ. Καστοριάς με την ειδικότητα φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Τα στοιχεία επισκεψιμότητας, και μάλιστα εντός του θέρους, είναι εντυπωσιακά καθώς στους παραπάνω ναούς οι οποίοι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά από τις 9:30 π.μ έως την 1 μ.μ. έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής επισκέπτες από διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως, Αγγλία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λάτρεις του βυζαντινού πολιτισμού και γνωρίζοντας από πριν τα σπουδαία βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς έρχονται στην πόλη μας για να τα θαυμάσουν από κοντά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων