25/09/2024 25/09/2024 Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Μητροπολιτικό Οίκημα. Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, οι λόγοι της αφιέρωσης στον άγιο Καλλίνικο είναι πολλοί. Μεταξύ των οποίων το ότι είναι ο νέος...
25 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2024 - 18:35

Πρώτη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης από τον Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Πρώτη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης από τον Μητροπολίτη Καστορίας

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Μητροπολιτικό Οίκημα.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, οι λόγοι της αφιέρωσης στον άγιο Καλλίνικο είναι πολλοί. Μεταξύ των οποίων το ότι είναι ο νέος και μόνος αναγνωρισμένος άγιος Επίσκοπος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποτελεί θα αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Μητροπολίτες της, και το ότι ευλόγησε με την παρουσία του και τον λόγο του και την Καστοριά. Σε αυτά προστίθεται η γνωριμία του Σεβασμιωτάτου με τον Άγιο και με τον πνευματικό υιό Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και οι πολλές ευλογίες του Αγίου στην ζωή του. Σημειωτέον, ο Σεβασμιώτατος φέρει το όνομα Καλλίνικος πολύ πριν την αγιοκατάταξή του.

Η πρώτη θεία Λειτουργία τελέσθηκε λόγω της επετείου εκταφής των χαριτοβρύτων λειψάνων του Αγίου (25 Σεπτεμβρίου 2020), στην οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ήταν παρών, μαζί με τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Σεραφείμ.

Τα επίσημα εγκαίνια του Παρεκκλησίου θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω, και όπως είπε ο Σεβασμιώτατος έχει προσκαλέσει για τον λόγο αυτό τους Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Το Παρεκκλήσιο αγιογραφήθηκε από τον κ. Ιωάννη Γερεμτζέ, με την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό και τον εσπερινό, ενώ το πρωί της Τετάρτης τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, με την παρουσία των πατέρων και υπαλλήλων των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί, ότι οι ακολουθίες μεταδόθηκαν απ’ ευθείας, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.

2024 - Παρεκκλήσιο Αγίου Καλλινίκου Επισκοπείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων