11/12/2021 12/12/2021 Άρχισαν οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες στη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα του θαυματουργού στο νησί, όπου βρίσκεται το άφθαρτο σκήνωμά του, και στο οποίο είναι πολιούχος, την Κέρκυρα! Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε, κατά το έθος, η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 και...
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 11:21

Κέρκυρα: Η έξοδος του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Κέρκυρα: Η έξοδος του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα

Άρχισαν οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες στη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα του θαυματουργού στο νησί, όπου βρίσκεται το άφθαρτο σκήνωμά του, και στο οποίο είναι πολιούχος, την Κέρκυρα!

Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε, κατά το έθος, η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 και η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, ώστε να τοποθετηθεί όρθιο «στη θύρα». Το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέρα και νύχτα, καθώς ο ναός παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο.

Προσφωνώντας τους πιστούς, τις αρχές της Κέρκυρας, αλλά και τους βουλευτές μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Κέρκυρα ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο άγιος Σπυρίδων να είναι μεσίτης προς τον Θεό ώστε να ζήσουμε με χαρά, ταπείνωση και επί γης ειρήνη τις άγιες αυτές ημέρες και εκείνος να πρεσβεύει ώστε οι δυσκολίες της υγείας να ξεπεραστούν.

Δείτε την παράκληση και την έξοδο του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, Μνήμης του Προστάτου της νήσου μας Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, 11-13 Δεκεμβρίου 2021:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021:

11:00π.μ., Παράκληση και Έξοδος του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος.
6:30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, μετά Θείου Κηρύγματος.
*Μετά το πέρας του Εσπερινού θα αναγνωσθεί το α’ μέρος από τον βίο και τα Θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος.
11:00μ.μ. – 01:00π.μ. Παράκληση, Εγκώμια στον Άγιο.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021:

01:00-3:30π.μ. Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
07.45π.μ., Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και τέλεση Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
6:30μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. *Μετά το πέρας του Εσπερινού θα αναγνωσθεί το β’ μέρος από τον βίο και τα Θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος.
11:00μ.μ.- 01:00π.μ. Παράκληση, Χαιρετισμοί στον Άγιο.
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021:

01:00-3:30π.μ. Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).
08:00π.μ., Όρθρος, τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος και θα τελέσει και εις πρεσβύτερον χειροτονία.
4:00μ.μ. Ιερά Παράκληση και είσοδος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου στη λάρνακα ( Μπάσματα ).
Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός για τους πιστούς καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Φωτογραφία Αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων