05/06/2021 05/06/2021 Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας τελεί την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ντομάτων Λειβαθούς, τιμώντας τον Ιερομάρτυρα Πατριάρχη του Γένους Γρηγόριο τον Ε’, του οποίου το διασωθέν φέρετρο φυλάσσεται εντός του ναού. Στη Θεία Λειτουργία...
05 Ιουνίου, 2021 - 12:01

Κεφαλονιά: Τιμή στον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ εκεί που βρίσκεται το διασωθέν φέρετρό του

Διαδώστε:
Κεφαλονιά: Τιμή στον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ εκεί που βρίσκεται το διασωθέν φέρετρό του

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας τελεί την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ντομάτων Λειβαθούς, τιμώντας τον Ιερομάρτυρα Πατριάρχη του Γένους Γρηγόριο τον Ε’, του οποίου το διασωθέν φέρετρο φυλάσσεται εντός του ναού.

Στη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο, θα παραβρεθούν, επίσης, εκπρόσωποι του Δήμου Αργοστολίου και της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ θα τελεστεί ακόμα και το ιερό μνημόσυνο για τον Ιωάννη Σκλάβο και τα μέλη του πληρώματός του, οι οποίοι περισυνέλεξαν το ιερό λείψανο.

Το πρόχειρο φέρετρο κατασκευάστηκε εντός του πλοίου του Κεφαλονίτη Ι. Σκλάβου. Σε αυτό το φέρετρο είχε τοποθετηθεί το ανασυρθέν από τα ύδατα του Βοσπόρου σκήνωμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε, ο οποίος είχε απαγχονιστεί από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Απριλίου 1821. Ο Σκλάβος μετέφερε το σκήνωμα του Πατριάρχη στην Οδησσό και το παρέδωσε στον Τσάρο, ο οποίος το έθαψε με τιμές. Το δε πρόχειρο φέρετρο το έφερε στην Κεφαλονιά και το τοποθέτησε στην εκκλησία του χωριού του, στα Ντομάτα.

Το πρόγραμμα:

Έναρξη όρθρου: 7.30

Έναρξη Θείας Λειτουργίας: 8.45

Ιερό Μνημόσυνο: 10.15

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η θεολόγος κ. Αλεξανδρή Αικατερίνη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αργοστολίου, ο Αντιπ/άρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης και ο Βουλευτής του Νομού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων