28/08/2024 28/08/2024 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνου Χαραλαμποπούλου, του Ιεροκήρυκα της...
28 Αυγούστου, 2024 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2024 - 17:40

Εσπερινός Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Εσπερινός Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Κηφισίας

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνου Χαραλαμποπούλου, του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρος Καραγιάννη και ιερέων της περιοχής.

 

Μετά την Αρτοκλασία ο Άγιος Ιεροκήρυξ λαμβάνοντας την διακονία του θείου λόγου αναφέρθηκε στην θεολογική σημασία του εθίμου της “Φανουρόπιττας” και πως αυτό το έθιμο αντικατοπτρίζει την εσωτερική κίνηση του ανθρώπου για να δίνει από αυτά που του έχει χαρίσει ο Θεός. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνσς στους δρόμους της Νέας Ερυθραίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων