03/09/2024 03/09/2024 Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, η παιδική και νεανική κερκυραϊκή χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” παρουσίασε τη θεία λειτουργία του Ι. Χρυσόστομου, σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη στον επιβλητικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.   Εκτός από τα αποσπάσματα της Θείας λειτουργείας παρουσιάστηκαν και το απολυτίκιο του Αγίου Σπυρίδωνα που είναι προστάτης της Κέρκυρας καθώς και το...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 21:21

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συναυλία της νεανικής χορωδίας Κέρκυρας στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Διαδώστε:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συναυλία της νεανικής χορωδίας Κέρκυρας στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, η παιδική και νεανική κερκυραϊκή χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” παρουσίασε τη θεία λειτουργία του Ι. Χρυσόστομου, σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη στον επιβλητικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

Εκτός από τα αποσπάσματα της Θείας λειτουργείας παρουσιάστηκαν και το απολυτίκιο του Αγίου Σπυρίδωνα που είναι προστάτης της Κέρκυρας καθώς και το απολυτίκιο των αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ιωάννης Γιαννακάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου ” Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη” κ. Γεώργιος Αγοραστάκης.

Πλήθος κόσμου γέμισαν τον μεγαλύτερο ναό της πόλης μας και έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για τις υπέροχες μελωδίες που ακούστηκαν με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

• ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
• ΠΑΓΡΚΗΤΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος ομώνυμου Σωματείου και τελεί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων