30/07/2024 30/07/2024 Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου επ’ ονόματι του Αγίου Χριστοφόρου, στην περιοχή «Γούρνα» της νήσου Λέρου. Κτήτορες του όμορφου και καλαίσθητου Ιερού Ναϋδρίου είναι η οικογένεια του Παναγιώτη Κουμπάρου («Γερμανού»). Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου,...
30 Ιουλίου, 2024 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2024 - 14:48

Θυρανοίξια Ιερού Ναϋδρίου Αγίου Χριστοφόρου στη Λέρο

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναϋδρίου Αγίου Χριστοφόρου στη Λέρο

Με εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων του ιδιωτικού Ιερού Ναϋδρίου επ’ ονόματι του Αγίου Χριστοφόρου, στην περιοχή «Γούρνα» της νήσου Λέρου.

Κτήτορες του όμορφου και καλαίσθητου Ιερού Ναϋδρίου είναι η οικογένεια του Παναγιώτη Κουμπάρου («Γερμανού»).

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων αρχιμ. Γεδεών, π. Γεωργίου, π. Νικολάου, π. Ιωάννου, π. Σεβαστιανού, και του ιεροδιακόνου π. Γερασίμου. Στην τελετή των θυρανοιξίων συμμετείχαν οι κτήτορες και πολλοί πιστοί, οι οποίοι κατά διαστήματα επληροφορούντο την τάξιν της τελετής από τον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τους κτήτορες και ευχήθηκε το Ιερό τούτο Ναΰδριο να είναι στερεωμένο εις αιώνας των αιώνων, ίνα προσφέρεται σε αυτό η Θεία Ευχαριστία και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Μετά το πέρας της τελετής των θυρανοιξίων τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παϊσίου.

Τέλος η οικογένεια του κτήτορος Παναγιώτη Κουμπάρου, παρέθεσε πλούσια τράπεζα αγάπης, σε όλο το εκκλησίασμα που παρευρέθηκε στα θυρανοίξια.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων