10/09/2024 10/09/2024 Με πρωτοφανή προσέλευση πιστών από κάθε γωνιά της Λήμνου τιμήθηκε κατά το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου 2024 η μνήμη του εφόρου και προστάτου της νήσου Λήμνου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων έγινε ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου, ο οποίος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό ακρόριο του νησιού και είναι πόλος πνευματικής έλξης των κατοίκων και...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 21:01

Η Λήμνος εόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Σώζοντα

Διαδώστε:
Η Λήμνος εόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Σώζοντα

Με πρωτοφανή προσέλευση πιστών από κάθε γωνιά της Λήμνου τιμήθηκε κατά το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου 2024 η μνήμη του εφόρου και προστάτου της νήσου Λήμνου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων έγινε ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου, ο οποίος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό ακρόριο του νησιού και είναι πόλος πνευματικής έλξης των κατοίκων και των απανταχού της γης Λημνίων.

Στις Ιερές Ακολουθίες τόσο του Πανηγυρικού Εσπερινού την παραμονή, όσο και της Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας, καθώς και από Λημνίους κληρικούς που υπηρετούν σε διάφορες Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε κατά τον Εσπερινό ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ κατά τη Θεία Λειτουργία ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ηλίας Τσιβίκης.

Ξεχωριστή ευλογία υπήρξε για την Τοπική Εκκλησία η συμπροσευχητική παρουσία του εκ Κοντοπουλίου Λήμνου Αγιορείτου Γέροντος π. Φωτίου Γρηγοριάτου, τον οποίον σέβεται ο Λημνιακός λαός.

Προ του πέρατος της ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε μικρή λιτανεία της θαυματουργού Ιερής Εικόνας και του χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σώζοντος, με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος και της φιλαρμονικής του στρατού.

Τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον ιερό κλήρο, τους συντελεστές της προετοιμασίας της πανηγύρεως και τις παρούσες Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου, ευλόγησε πατρικά τον πιστό λαό επικαλούμενος τη δυνατή πρεσβεία του Αγίου Σώζοντος, ο οποίος όπως ανέφερε έχει επιτελέσει πολλά θαύματα, σκεπάσει και διασώσει το λαό, ιδιαιτέρως δε τους ναυτικούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων