27/08/2024 27/08/2024 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πλησίον της κεντρικής Αγοράς της Μύρινας, τελέσθηκε εχθές, Δευτέρα, 26η Αυγούστου 2024, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου Β’ (Γαρυφάλλου), με τη συνευχητική παρουσία ικανού αριθμού πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για...
27 Αυγούστου, 2024 - 11:32

Πενταετές μνημόσυνο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου

Διαδώστε:
Πενταετές μνημόσυνο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πλησίον της κεντρικής Αγοράς της Μύρινας, τελέσθηκε εχθές, Δευτέρα, 26η Αυγούστου 2024, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου Β’ (Γαρυφάλλου), με τη συνευχητική παρουσία ικανού αριθμού πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του επί τριάκοντα συναπτά έτη αειμνήστου Ποιμενάρχη τους.

Ακολούθως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από πρεσβυτέρους και διακόνους, τινές εκ των οποίων συνδέθηκαν πνευματικά με τον αοίδιμο Ιεράρχη και απόλαυσαν της πατρικής αγάπης του, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπισθεν του Ιερού Βήματος, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, ο Σεβ. κ. Ιερόθεος, αφού επισήμανε ότι ο κεκοιμημένος Ιεράρχης ανάλωσε τις δυνάμεις του στη διακονία του ακρίτα λαού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, όντας ένας εκ των μακροβιοτέρων Αρχιερέων στη μακραίωνη ιστορία της Τοπικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην τιμή και την ευγνωμοσύνη που οφείλονται στους προοδοιπορήσαντες πνευματικούς πατέρες και διδασκάλους, οι οποίοι, σε εποχές δύσκολες, εργάστηκαν, αγωνίστηκαν και κοπίασαν για την κατά Θεόν προκοπή και τη σωτηρία του ποιμνίου τους.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους να τους συνοδεύει στη ζωή τους η πατρική ευχή και ευλογία του αειμνήστου Αρχιερέως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων