27/03/2019 27/03/2019 Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, θεματοφύλακας των παραδόσεων και τιμώντας πάντα τον αρχικό σκοπό και λόγο της δημιουργίας της, διοργάνωσε εσπερίδα με τίτλο: «Ενδυματολογική Λαογραφία της Ανατολικής Ρωμυλίας». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αυθεντικότητα, το πλήθος και τον πλούτο των σχεδίων και μοτίβων των φορεσιών της Ανατολικής Ρωμυλίας καθώς και για...
27 Μαρτίου, 2019 - 22:54

Σε εσπερίδα για την «Ενδυματολογική Λαογραφία Της Ανατολικής Ρωμυλίας» ο Μητρ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Σε εσπερίδα για την «Ενδυματολογική Λαογραφία Της Ανατολικής Ρωμυλίας» ο Μητρ. Λαρίσης

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, θεματοφύλακας των παραδόσεων και τιμώντας πάντα τον αρχικό σκοπό και λόγο της δημιουργίας της, διοργάνωσε εσπερίδα με τίτλο: «Ενδυματολογική Λαογραφία της Ανατολικής Ρωμυλίας».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αυθεντικότητα, το πλήθος και τον πλούτο των σχεδίων και μοτίβων των φορεσιών της Ανατολικής Ρωμυλίας καθώς και για τις διαδικασίες οργάνωσης και συντήρησης της ιματιοθήκης των συλλόγων.

Ήταν μια πρωτότυπη εκδήλωση, την οποία πλαισίωσαν διακεκριμένοι εισηγητές και ειδικοί επιστήμονες – ερευνητές, ενώ την εκδήλωση έκλεισε η χορευτική ομάδα της Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης η οποία παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη δημοτική παράδοση των χωριών Κωστί, Μπάνα, Μικρό και Μεγάλο Μπογιαλίκι, Καβακλί και Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων