03/08/2024 03/08/2024 Στο ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας των Βλαχερνών, της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το εσπέρας της Παρασκευής 02 Αυγούστου 2024. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και των Θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Παρεκκλησίου και εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση προς...
03 Αυγούστου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2024 - 11:15

Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας των Βλαχερνών και Ιερά Παράκληση στην Τερψιθέα Λαρίσης

Διαδώστε:
Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας των Βλαχερνών και Ιερά Παράκληση στην Τερψιθέα Λαρίσης

Στο ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας των Βλαχερνών, της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το εσπέρας της Παρασκευής 02 Αυγούστου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και των Θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Παρεκκλησίου και εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του ο οικείος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον ιστορικό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου φυλάσσονταν προσωπικά κειμήλια της Παναγίας και όπου με θαυμαστό τρόπο δύο φορές είχαν ξεβραστεί πλοία εχθρών που πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη. Ανέδειξε το γεγονός της προστασίας της Παναγίας μας στον ευσεβή λαό Της και τόνισε πως και την περιοχή της Τερψιθέας σκανδαλωδώς ευνόησε στις πρόσφατες συμφορές μας. Γι’ αυτό και αυτοί οφείλουν να βοηθούν τους λοιπούς εμπερίστατους αδερφούς μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων