07/08/2024 07/08/2024 Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου 2024, με αφορμή την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγραπιδιάς Καλάμου Λευκάδος η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και το πρωί της Τρίτης, 5 Αυγούστου 2024 τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.   Τόσο την Ιερά Ακολουθία όσο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε...
07 Αυγούστου, 2024 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2024 - 20:38

Εορτασμός Μεταμορφώσεως στη Μητρόπολη Λευκάδας

Διαδώστε:
Εορτασμός Μεταμορφώσεως στη Μητρόπολη Λευκάδας

Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου 2024, με αφορμή την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγραπιδιάς Καλάμου Λευκάδος η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και το πρωί της Τρίτης, 5 Αυγούστου 2024 τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Τόσο την Ιερά Ακολουθία όσο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος ως Πρεσβύτερος, καθότι την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου δεν υπάρχει μόνιμος κληρικός στο νησί.

Προ της απολύσεως του Μυστήριου της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στην συνέχεια ευχήθηκε καλό Δεκαπενταύγουστο μοιράζοντας στο ευσεβές εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων