28/08/2024 28/08/2024 Το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Αυγούστου 2024, με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγραπιδιάς Καλάμου Λευκάδος η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και στη συνέχεια η ευλόγηση της φανουρόπιτας.   Το πρωί της Τρίτης, 27 Αυγούστου 2024 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη...
28 Αυγούστου, 2024 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2024 - 17:21

Η εορτή Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Λευκάδος

Διαδώστε:
Η εορτή Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Λευκάδος

Το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Αυγούστου 2024, με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγραπιδιάς Καλάμου Λευκάδος η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και στη συνέχεια η ευλόγηση της φανουρόπιτας.

 

Το πρωί της Τρίτης, 27 Αυγούστου 2024 εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τόσο την Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού όσο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος ως Πρεσβύτερος, καθότι την περίοδο του Αυγούστου δεν υπάρχει μόνιμος κληρικός στο νησί.

Προ της απολύσεως του Μυστήριου της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο του εορταζόμενου Αγίου Φανουρίου και στην συνέχεια μοίρασε στο ευσεβές εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο και τις ευλογημένες φανουρόπιτες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων