17/08/2020 17/08/2020 Το διήμερο του Σαββάτου, 15 και Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος την Σύναξη πάντων των εφόρων και προστατών της νήσου. Φέτος η συγκεκριμένη ιερά πανήγυρις συνέπεσε με τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του νέου...
17 Αυγούστου, 2020 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 21:49

Η Λευκάδα γιόρτασε τους Προστάτες Αγίους της

Διαδώστε:
Η Λευκάδα γιόρτασε τους Προστάτες Αγίους της

Το διήμερο του Σαββάτου, 15 και Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος την Σύναξη πάντων των εφόρων και προστατών της νήσου. Φέτος η συγκεκριμένη ιερά πανήγυρις συνέπεσε με τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του νέου Ασκητού, ομοίωμα του σκηνώματος του οποίου φυλάσσεται στον εν λόγω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Ακολουθίας και ώρα 10.30 μ.μ. εψάλη η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και των Χαιρετισμών προς τους εν Λευκάδι Αγίους.

Το πρωί της Κυριακής, 16 Αυγούστου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε, τη αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, συνταξ. καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βαθύτερη σημασία της εορτής αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των ευσεβών χριστιανών στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας στους εν Λευκάδι Αγίους και στον Άγιο Γεράσιμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων