19/10/2024 19/10/2024 Το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος η έναρξη των εφετινών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. Αρχικά εψάλη η Ακολουθία του Εσπερινού της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του...
19 Οκτωβρίου, 2024 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2024 - 21:02

Ξεκίνησαν στον Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Λευκάδος οι Συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής της Μητροπόλεως Λευκάδος

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν στον Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Λευκάδος οι Συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής της Μητροπόλεως Λευκάδος

Το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος η έναρξη των εφετινών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Αρχικά εψάλη η Ακολουθία του Εσπερινού της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του καθιερωμένου Αγιασμού της ἐναρξης του κύκλου των φετινών ομιλιών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν» καί «Ἐὰν γὰρ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, ἀφήσει καὶ ὑμῖν ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος» (Μτθ. 6,14).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της αρετής της συγχωρητικότητας στην ζωή του χριστιανού, η οποία και υφίσταται εφόσον εκείνος απομακρύνει κάθε μορφής εγωισμό και φιλαυτία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων