26/07/2024 26/07/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στις 22 Ιουλίου 2024 στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort – Μυστρά στο καλωσόρισμα των ομογενών ΗΠΑ – Καναδά, που διοργάνωσε η Παλλακωνική Ομοσπονδία τους υπό τον Πρόεδρο κ. Φώτη Κόκκοτο, Ph. D., ως και στις 25 Ιουλίου 2024 στην Κεντρική πλατεία Αρεόπολης για την εκδήλωση που...
26 Ιουλίου, 2024 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2024 - 20:24

Ο Μητροπολίτης Μάνης κοντά στους ομογενείς ΗΠΑ και Καναδά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης κοντά στους ομογενείς ΗΠΑ και Καναδά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στις 22 Ιουλίου 2024 στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort – Μυστρά στο καλωσόρισμα των ομογενών ΗΠΑ – Καναδά, που διοργάνωσε η Παλλακωνική Ομοσπονδία τους υπό τον Πρόεδρο κ. Φώτη Κόκκοτο, Ph. D., ως και στις 25 Ιουλίου 2024 στην Κεντρική πλατεία Αρεόπολης για την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης χάριν των Ομογενών.

Παρακάτω παραθέτουμε τον Χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου:

«Αγαπητοί μου ομογενείς της Παλλακωνικής Αμερικής και Καναδά,

Χαράσσω αυτές τις γραμμές με αισθήματα χαράς, αγάπης και συγκίνησης. Και τούτο, γιατί εκεί στις μακρινές και μεγάλες χώρες πέραν του Ατλαντικού Ωκεανού στην Αμερική και τον Καναδά δίδετε καθημερινώς έναν αγώνα για τις οικογένειές σας, για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, για τη διατήρηση των ελληνορθοδόξων αξιών και ιδανικών. Παράλληλα σας επαινώ δημόσια, διότι επιθυμείτε να κρατήσετε την επικοινωνία με τις ρίζες του τόπου καταγωγής σας αλλά και να σφυρηλατήσετε τα πολύτιμα αγαθά της ενότητας και της ειρήνης.

Αγαπητοί μου,

Μη ξεχνάτε ποτέ ότι τον κάθε απόδημο, τον κάθε ομογενή μας, όπου κι αν βρίσκεται, τον συνοδεύει η ιδιαιτερότητα της ελληνορθόδοξης ταυτότητας. Και αυτό είναι σπουδαίο πνευματικό μέγεθος.

Μέσα σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο, σείς, κρατήσατε την πίστη, τα ιδανικά που αναβιβάζουν τον άνθρωπο. Υιοθετήσατε στο καθημερινό σας βίο αυτό που ακούμε σε κάθε Θεία Λειτουργία «Άνω σχώμεν τας καρδίας» (Let our hearts be on high). Πολλά έχετε να ωφεληθείτε.

Και με τις χαιρετιστήριες αυτές σκέψεις εύχομαι και προσεύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σας ευλογεί και χαρίζει υγεία και κάθε καλό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων