20/07/2023 20/07/2023 Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής του Προφήτη Ηλία, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παλλαδίου. Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε λόγο οικοδομής, αναφερόμενος στον κατά Χριστόν βίο του Προφήτου, στην ζέση πίστεως, προτρέποντας να αποβλέπουμε στον ουρανό και να μην είμαστε στραμμένοι μόνο στα γήινα και ευχήθηκε καταλλήλως. Ακολούθως,...
20 Ιουλίου, 2023 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 17:56

Μαρωνείας Παντελεήμων: “Να αποβλέπουμε στον ουρανό και να μην είμαστε στραμμένοι μόνο στα γήινα”

Διαδώστε:
Μαρωνείας Παντελεήμων: “Να αποβλέπουμε στον ουρανό και να μην είμαστε στραμμένοι μόνο στα γήινα”

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής του Προφήτη Ηλία, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παλλαδίου.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε λόγο οικοδομής, αναφερόμενος στον κατά Χριστόν βίο του Προφήτου, στην ζέση πίστεως, προτρέποντας να αποβλέπουμε στον ουρανό και να μην είμαστε στραμμένοι μόνο στα γήινα και ευχήθηκε καταλλήλως.

Ακολούθως, μετέβη στο Πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού της 2ας ΜΣΕΠ στον Ίσμαρο, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας και ευχήθηκε διά πρεσβειών του Προφήτου Ηλιού, υγεία και δύναμη σε όλους.

Παραμονή της εορτής του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Πανδρόσου και προέστη της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων