18/04/2023 18/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε κήρυξε τον θείο Λόγο στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πολυάνθου την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το Ευεργετήριον Γράμμα της Ιεράς Μητροπόλεως στον κ. Αθανάσιον Μπάτζιο, για την πολυετή και ανιδιοτελή του...
18 Απριλίου, 2023 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 16:06

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πολυάνθου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πολυάνθου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε κήρυξε τον θείο Λόγο στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πολυάνθου την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το Ευεργετήριον Γράμμα της Ιεράς Μητροπόλεως στον κ. Αθανάσιον Μπάτζιο, για την πολυετή και ανιδιοτελή του προσφορά ως μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του Πολυάνθου, ευχηθείς δε τα κράτιστα παρά Κυρίου σε όλους του τους Ενορίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως  το Παρεκκλήσιο πρόσφατα ανακαινίστηκε και είναι ο μοναδικός μικρός ναός στη Ροδόπη, που είναι αφιερωμένος στους νεοφανείς Αγίους της Λέσβου και αποτελεί κάθε χρόνο σημείο συνάντησης πλήθους πιστών από πολλές περιοχές. Είναι κτισμένος στις παρυφές του βουνού -της οροσειράς της Ροδόπης– στην είσοδο του χωριού από την πλευρά της Κομοτηνής.

Για τους συμμετέχοντες στον εορτασμό, παρατέθηκε μικρή δεξίωση με παραδοσιακές πίτες, τσουρέκια και γλυκά από τον τοπικό σύλλογο Γυναικών Πολυάνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων