29/07/2024 29/07/2024 Το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με την παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών, υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξυλαγανής τεμάχιο του σεπτού λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Το Ιερόν Θησαύρισμα κόμισε...
29 Ιουλίου, 2024 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2024 - 13:50

Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην Ξυλαγανή Ροδόπης

Διαδώστε:
Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην Ξυλαγανή Ροδόπης

Το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με την παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών, υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξυλαγανής τεμάχιο του σεπτού λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Το Ιερόν Θησαύρισμα κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος, κατόπιν της ολοθύμως παρασχεθείσης κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης, κ. Παύλου.

Μετά την υποδοχή, σχηματίσθηκε πομπή προς τον Ιερό Ναό Παμμεγίστών Ταξιαρχών Ξυλαγανής, όπου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, για τη συγκατάθεση και την παροχή της ευλογίας για την ενταύθα έλευση του σεβάσματος της πίστεώς μας, αλλά και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρον, τον κομιστή του Ιερού Λειψάνου για τον κόπο που υποβλήθηκε, η οποία αποτελεί ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού των κατοίκων της ακριτικής περιοχής μας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής για την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων από της μετεγκαταστάσεως των Ανατολικορωμυλιωτών στην Ξυλαγανή και για τη διατήρηση των ελληνορθοδόξων παραδόσεων των μακαριστών προγόνων μας, όπως επίσης και τους τοπικούς Άρχοντες, τους εκπροσώπους του Στρατού, Συλλόγων και Σωματείων, αλλά και τους πιστούς που συνέρρευσαν, για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο και να λάβουν πλούσια τη Χάρη και τον Αγιασμό του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων