11/09/2024 11/09/2024 Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο οριοθέτησης των άγονων περιοχών, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολουθεί η επιστολή του Σεβασμιωτάτου: † Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Αριθ. Πρωτ. 503/2024 Καλαμάτα 11 Σεπτεμβρίου 2024 Προς Τον Αξιότιμον κ. Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη Υπουργό Υγείας Αριστοτέλους 17...
11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2024 - 14:40

Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε Άδωνι Γεωργιάδη: Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα αποτελέσει πλήγμα θανάσιμο

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε Άδωνι Γεωργιάδη: Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα αποτελέσει πλήγμα θανάσιμο

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο οριοθέτησης των άγονων περιοχών, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθεί η επιστολή του Σεβασμιωτάτου:

† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Αριθ. Πρωτ. 503/2024

Καλαμάτα 11 Σεπτεμβρίου 2024

Προς
Τον Αξιότιμον
κ. Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη
Υπουργό Υγείας
Αριστοτέλους 17
104 33 ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με σεβασμό, στο ήθος σας, την πολιτική σας πορεία, τον αγώνα σας και την προσφορά σας στο κοινό καλό της Πατρίδας και των Πολιτών της, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω την παράκλησή μου σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Γνωρίζετε καλύτερα από μένα ότι τα θέματα Υγείας, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας δεν μπορούν να τίθενται στην «προκρούστια κλίνη» της οικονομίας και της πολιτικής, όταν μάλιστα η προσφορά των τομέων αυτών είναι διαχρονική στο Έθνος, στην Πατρίδα και στον Έλληνα Πολίτη.

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στην κατηγορία «άγονο Β΄» θα αποτελέσει πλήγμα θανάσιμο για την υγεία, σχεδόν σε ολόκληρη την νότια ανατολική και δυτική Πελοπόν­νησο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τις όμορες περιοχές της Λακωνίας και της Μάνης.

Με την υπολειτουργία επίσης των Κέντρων Υγείας στις άλλες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, θεωρώ ότι αποτελεί πολυτέλεια πλέον η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με ό,τι επίσης σημαίνει η παρούσα υποβάθμιση, όχι μόνο στην υγειονομική περίθαλψη και παροχή υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για το στελεχιακό δυναμικό (επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτι­κό, διοικητικό), αλλά και σε πόρους οικονομικούς και επενδύσεων.

Σας παρακαλώ λοιπόν, με το εγνωσμένο ενδιαφέ­ρον σας για την Μεσσηνία και την Καλαμάτα, να επανεξετάσετε το ζήτημα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπό την προοπτική της ανάκλησης της αποφάσεώς σας, και με περισσότερη σύνεση, υπευθυνότητα και ανθρωπιστική διάθεση, στοιχεία τα οποία κοσμούν την μέχρι σήμερα πολιτική σας πορεία, και μακράν από τις ανεύθυνες και μεμψύμοιρες «σειρήνες των ιδιοτελών σκοπιμοτήτων» ομόρων νομών και περιοχών, να επαναφέρετε το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στην θέση και την κατηγορία που του αρμόζει.
Με την πεποίθηση ότι το παρόν αίτημά μου θα τύχει της ικανο­ποίησής του, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μετ’ ευχών και ευλογιών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Κοινοποίηση:

κ. Αντώνιο Σαμαρά, πρ. Πρόεδρον και Πρωθυπουργόν.
κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, Βουλευτή, πρ. Υπουργό.
κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, Βουλευτή.
κ. Περικλή Μαντά, Βουλευτή.
κ. Αλέξη Χαρίτση, Βουλευτή, πρ. Υπουργό.
κ. Δημήτριο Πτωχό, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο, Δήμαρχον Καλαμάτας.
κ. Δημήτριον Τζωρτζίνη, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων