26/02/2022 26/02/2022 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Κοιμητηρίου της πόλεως της Καλαμάτας, μετέβη σήμερα Α’ Ψυχοσάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Κοιμητηρίου Πρωτοπρεσβύτερο Χρυσόστομο Γιαννακά και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Προ του πέρατος της...
26 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2022 - 13:10

Πρώτο Σάββατο των Ψυχών στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Πρώτο Σάββατο των Ψυχών στην Καλαμάτα

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Κοιμητηρίου της πόλεως της Καλαμάτας, μετέβη σήμερα Α’ Ψυχοσάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Κοιμητηρίου Πρωτοπρεσβύτερο Χρυσόστομο Γιαννακά και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Μνημόσυνο πάντων των αναπαυθέντων και αναπαυομένων στο Κοιμητήριο. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον κ. Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αλλά και του Διοικητού και των Αξιωματικών του στρατοπέδου της Καλαμάτας μετέβη στα μνήματα των πεσόντων κατά την ώρα του καθήκοντος στρατιωτικών και τέλεσε κι εκεί το καθιερωμένο Μνημόσυνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων