24/08/2024 24/08/2024 Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στην Τρίπολη πανηγύρισε ο φερώνυμος Στρατιωτικός Ιερός Ναός, που βρίσκεται έναντι της Κεντρικής Πύλης του Στρατοπέδου «Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».   Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του...
24 Αυγούστου, 2024 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 20:30

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Στρατιωτικό Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Τριπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Στρατιωτικό Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Τριπόλεως

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στην Τρίπολη πανηγύρισε ο φερώνυμος Στρατιωτικός Ιερός Ναός, που βρίσκεται έναντι της Κεντρικής Πύλης του Στρατοπέδου «Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, στην μεστή νοημάτων και μελίρρυτη ομιλία του, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο, τις πολύτιμες διδαχές και το μαρτυρικό τέλος του Πατροκοσμά, ενώ ευχήθηκε το ελληνορθόδοξο ιδεώδες, που υπερασπίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, να αποτελέσει οδηγό για την Πατρίδα μας σε μία εποχή πολλαπλών προκλήσεων και δοκιμασιών.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο κομβικής σημασίας έργο που επιτελεί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων