24/08/2024 24/08/2024 Την μνήμη του ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού τίμησε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης.   Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Μετά την ευλόγηση των άρτων, ομίλησε στο...
24 Αυγούστου, 2024 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 17:03

Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Διαδώστε:
Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Την μνήμη του ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού τίμησε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης.

 

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο θεολόγος, τέως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Πελλάνας και λαϊκός ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον θαυμαστό βίο, το πολύτιμο ιεραποστολικό έργο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κοσμά.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και των Ιερών λαβάρων, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε Τρισάγιο για όλους εκείνους που αναπαύονται εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον παρευρισκόμενο Δήμαρχο Σπάρτης κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο και τους συνεργάτες του, για την καθαριότητα και την ευπρέπεια στους χώρους του Κοιμητηρίου, την Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο, για την άψογη παρουσία που πάντα δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό, και τον κ. Νικολακάκη για το κήρυγμά του.

Στη συνέχεια, προέτρεψε τους χριστιανούς να διδαχθούν από τον κρυστάλλινο ελληνορθόδοξο λόγο του Πατροκοσμά, καθώς και από την ενάρετη βιοτή του. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, που οφείλουμε να τους ενθυμούμαστε και να τους τιμούμε.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων