09/09/2023 10/09/2023 Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών πανηγύρισε κατά την Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πάρνωνα. Ειδικότερα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 2:35

Το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής και τον Ι.Ν. Γοργοϋπηκόου Ασωπού

Διαδώστε:
Το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής και τον Ι.Ν. Γοργοϋπηκόου Ασωπού

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών πανηγύρισε κατά την Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πάρνωνα.

Ειδικότερα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν μέλη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με γλαφυρό τρόπο για την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία πάντα έχει ανοικτή την αγκαλιά Της, για να μάς παρηγορήσει, να μάς ενδυναμώσει και να μάς οδηγήσει στον δρόμο της Σωτηρίας, αρκεί κι εμείς από την πλευρά μας να υιοθετούμε την »εν Χριστώ ζωή» με τον καθαρό λογισμό, τα συνετά λόγια και τις θεάρεστες πράξεις μας.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο συμμετείχαν η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, προεξάρχοντος του Ηγούμενου, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, και αρκετοί ακόμα κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας.

(Φωτογραφία: Γεώργιος Αλατσάς)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ασωπού.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμος Πετρολέκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων