29/08/2024 29/08/2024 Με κατάνυξη και την δέουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη σεπτή μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, συλλειτουργούντος του οικείου...
29 Αυγούστου, 2024 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 14:02

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με κατάνυξη και την δέουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη σεπτή μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη και πολλών κληρικών.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Τίμιο Πρόδρομο, αλλά και για να προσκυνήσουν το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και το απότμημα Ιερού Λειψάνου τουΑγίου Ιωάννου, που τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Αρχιερεύς κ. Θεόκτιστος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια, με λόγο γλαφυρό και πλούσιο σε θεολογικά νοήματα, αναφέρθηκε στη θαυμαστή βιωτή, καθώς και στη μεγάλη ασκητική και προφητική μορφή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκτιστος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, περιηγήθηκε στον χώρο του υπό ανέγερση Ιωνικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, στην περιοχή του Περισσού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων