18/04/2024 18/04/2024 Κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης των Διευθυντριών του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου Άρτης ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τα σχολεία, συνάντησε τους μαθητές και ανέπτυξε το θέμα: «Αξίες ζωής, Σεβασμός και Επικοινωνία με συνανθρώπους». Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τις κυρίες Διευθύντριες, τους Καθηγητές και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, τόνισε...
18 Απριλίου, 2024 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 16:09

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως τόνισε την αξία του κάθε ανθρώπου ως μοναδικής προσωπικότητας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως τόνισε την αξία του κάθε ανθρώπου ως μοναδικής προσωπικότητας

Κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης των Διευθυντριών του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου Άρτης ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τα σχολεία, συνάντησε τους μαθητές και ανέπτυξε το θέμα: «Αξίες ζωής, Σεβασμός και Επικοινωνία με συνανθρώπους».

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τις κυρίες Διευθύντριες, τους Καθηγητές και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, τόνισε την αξία του κάθε ανθρώπου ως μοναδικής προσωπικότητας, την ανάγκη συνεργασίας και ομόνοιας με τους συνανθρώπους και τον αγώνα που χρειάζεται για την κατάκτηση της αρετής που εκφράζεται ως υπομονή, ως γενναιοψυχία, ως ανεκτικότητα, ως καρτερία.

Κλείνοντας υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι η ευγένεια στην συμπεριφορά, ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου, όπως είναι, χωρίς κατάκριση, αποδοκιμασία ή χλευασμό σε όσα τυχόν δεν αρέσουν ή δεν μας ταιριάζουν, κυρίως ομως η αρετή της αγάπης που είναι ανώτερη από κάθε άλλη αρετή.

Τέλος, εις ανάμνησιν της επισκέψεως οι Διευθύντριες προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο τη φωτογραφία του σχολείου τυπωμένη σε μάρμαρο, ο δε Σεβασμιώτατος διένειμε στους μαθητές μικρή εικόνα του Κυρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων