15/07/2024 15/07/2024 Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε ανήμερα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου της πόλεως της Νάξου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ενώ συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι...
15 Ιουλίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 17:01

Η εορτή του Αγίου Νικοδήμου και Χειροτονία στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικοδήμου και Χειροτονία στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε ανήμερα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου της πόλεως της Νάξου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ενώ συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ρωγών κ. Φιλόθεος, Θεσπιών κ. Παύλος καθώς και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος και τέλεσε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την χειροτονία του Διακόνου π. Αντωνίου Βιτζηλαίου σε Πρεσβύτερο, στην προσφώνηση του οποίου αντιφώνησε καταλλήλως. Προ του «Δι’ ευχών…» ο Μητροπολίτης Παροναξίας, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους και απηύθυνε ευχές προς τον ιερό κλήρο, τους επισήμους και τους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων