08/09/2024 08/09/2024 Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό και εμβληματικό Ναό της Παντανάσσης των Πατρών, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μίλησε για την Παναγία μας, ως δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα, ως πηγή της...
08 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2024 - 15:17

Πατρών Χρυσόστομος: «Ποία δώρα να προσφέρωμε στην Πανακήρατο Κόρη του Ιωακείμ και της Άννης;»

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος: «Ποία δώρα να προσφέρωμε στην Πανακήρατο Κόρη του Ιωακείμ και της Άννης;»

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό και εμβληματικό Ναό της Παντανάσσης των Πατρών, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μίλησε για την Παναγία μας, ως δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα, ως πηγή της ζωής και νέον παράδεισο, ως κλίμακα που ενώνει τον ουρανό με τη γη και ως Μεσίτρια προς Θεόν για την σωτηρία μας. Για αυτό το λόγο, δώρα πρέπει να Της προσφέρουμε σήμερα στην εορτή της γεννήσεώς Της.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε ως οδηγό τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος μας διδάσκει πως πρέπει να σταθούμε μπροστά στην Πανακήρατο Κόρη του Ιωακείμ και της Άννης.

Οι παρθένοι να ζούν κατά Θεόν, οι σύζυγοι να μην παραδίδουν τους εαυτούς τους τελείως στον κόσμο. Οι γέροντες να επιδεικνύουν πνεύμα γεροντικόν. Οι νέοι να έχουν τους συνετούς γέροντες ως πρότυπα. Όσοι έχουν αγαθά να δίδουν και στους άλλους, να κάνουν δηλαδή, ελεημοσύνη. Να έχουμε υπομονή. Οι άρχοντες να κρίνουν δικαίως. Να προσφέρουμε τον αγιασμό, την εγκράτεια, την προσευχή, την μετάνοια, την αγνότητα, τον πνευματικό αγώνα. Αυτά ας δώσουμε και εμείς ως δώρα στην Παναγία μας και ας ακούσωμε το διαχρονικό παράγγελμά Της: «Ο,τι αν λέγει υμίν ποιήσατε» (Ιωάν, Β’, 5)

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον Εφημέριον του Ιερού Ναού, π. Αλέξανδρο Λαθούρο, ευχηθείς εις αυτόν τα δέοντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων