31/07/2024 31/07/2024 Το απόγευμα του Σαββάτου, 27ης Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Ενορίας Χαμαλευρίου, όπου χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθενίου Καλυβιανάκη, του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φανουρίου Σπυριδάκη, και άλλων...
31 Ιουλίου, 2024 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2024 - 20:36

Εορτή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Εορτή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 27ης Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Ενορίας Χαμαλευρίου, όπου χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθενίου Καλυβιανάκη, του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φανουρίου Σπυριδάκη, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο, κατά προτροπήν του Σεβασμιωτάτου, εκήρυξε ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Παρθένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, τις αρετές και τα μηνύματά της.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Εφημέριο της Ενορίας π. Φανούριο, στους Κληρικούς, στον ομιλήσαντα Καθηγούμενο και σε όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν την Εορτή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία συνδέεται και με την προσωπική ζωή του Μητροπολίτης Ρεθύμνης, καθώς η μοναχική του αφιέρωση έγινε στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ηρακλείου. Ο Επίσκοπος ευχήθηκε πλούσια τη Χάρη του Θεού και τη σκέπη της Οσίας Ειρήνης σε όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές. Ιδιαίτερα δε, χαιρέτισε την παρουσία και συμμετοχή των μικρών παιδιών, προς τα οποία ευχήθηκε κάθε πρόοδο και ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων