13/09/2024 13/09/2024 Δύο σχετικές προγραμματικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, τις τοπικές Μητροπόλεις και την Περιφέρεια καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για αντίστοιχους ναούς της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία στέκουν στον χρόνο και χρειάζονται φροντίδα. Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξίου, μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της...
13 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2024 - 20:43

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εράτυρα Κοζάνης

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εράτυρα Κοζάνης

Δύο σχετικές προγραμματικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, τις τοπικές Μητροπόλεις και την Περιφέρεια καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για αντίστοιχους ναούς της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία στέκουν στον χρόνο και χρειάζονται φροντίδα.

Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξίου, μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εράτυρα Κοζάνης, λέγοντας ότι χρειάστηκε να περιμένουν… 25 χρόνια για να ξεκινήσουν οι εργασίες ενώ υπήρχε η χρηματοδότηση, ευχαριστώντας τους αρμόδιους που κέρδισαν τη μάχη με τον χρόνο και τη γραφειοκρατία.

Επίσης θα αποκατασταθεί είναι ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δίλοφο Κοζάνης, που είναι υπό κατάρρευση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων