13/10/2024 13/10/2024 Συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, στον οποίο προσήλθε αμέσως μετά την καθυστερημένη άφιξή του από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αφού τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο γνωστής και αγαπητής σε όλους Ερμουπολίτιδος, ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως της συνεχιζόμενης ανομβρίας, σύμφωνα με προαναγγελθέν Εγκύκλιο Σημείωμά του προς όλους τους...
13 Οκτωβρίου, 2024 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2024 - 16:20

Δέηση του Μητροπολίτη Σύρου υπέρ καταπαύσεως της ανομβρίας στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Δέηση του Μητροπολίτη Σύρου υπέρ καταπαύσεως της ανομβρίας στην Ερμούπολη

Συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, στον οποίο προσήλθε αμέσως μετά την καθυστερημένη άφιξή του από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αφού τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο γνωστής και αγαπητής σε όλους Ερμουπολίτιδος, ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως της συνεχιζόμενης ανομβρίας, σύμφωνα με προαναγγελθέν Εγκύκλιο Σημείωμά του προς όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ύστερα από παρακλητικά αιτήματα των ευσεβών νησιωτών.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τους κάλεσε να ενώσουν και να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Κύριο «υπέρ του καταπέμψαι τη γη βροχὴν καρποφόρον και όμβρον ειρηνικόν και σώσαι τα βοσκήματα και τας καλλιεργείας των ανθρώπων».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στη Μύκονο και το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, θα υποδεχθεί Τίμιο Λείψανο του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, το οποίο κομίζεται, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, επί τη εορτή σύντριων των Οσίων Πατέρων, Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του «με συγχωρείτε».

Ακολούθως, θα τελέσει τον Εσπερινό στο, προ τριών ετών εγκαινιασθέν, εντός της Ιεράς Μονής Παρεκκλήσιο αυτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων